Salata cu paine de porumb si ardei iute.

de gaby_duceag in Salate, 23 Apr 2012 | 8497 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru paine

  • 80 gr faina alba
  • 60 gr malai
  • un plic praf de copt
  • 40 gr zahar
  • 2-3 ardei iuti (merg si mai multi,chiar foarte bine, dar am tinut cont ca papa si copiii)
  • condimente uscate (oregano,chimen,salvie)
  • 25 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • putina sare
  • unt pentru uns tava.

Pentru sos

  • o lingurita ulei de masline cu busuioc
  • doi catei de usturoi tocati marunt
  • 150 gr smantana
  • 150 gr maioneza de casa
  • nucsoara dupa gust
  • marar uscat

Pentru salata

  • 250 gr porumb
  • 250 gr fasole rosie
  • o rosie
  • cozi de ceapa verde
  • 200 gr feta de capra
  • 150 gr muschiulet afumat
  • un ardei rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu paine de porumb si ardei iute.:

Paine

Amestecati intr-un bol ingredientele uscate.
Adaugati uleiul, omogenizand.
Adaugati oul si laptele, amestecati bine compozitia , apoi incorporati ardeiul tocat si cate o lingurita din fiecare condiment.
Omogenizati.
Preincaziti cuptorul.
Ungeti o tavita cu unt (22/10cm) si turnati compozitia. Nivelati si introduceti tava la cuptor la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea si prinde o culoare frumoasa.
Scoateti si lasati la racit.

Pentru sos amestecati toate ingredientele.
Omogenizati si pastrati la rece.

Salata

Incepeti prin a pune fasolea si porumbul la scurs.
Rosia o taiati cubulete, ceapa rondele, muschiuletul fasii lungi si subtiri, ardeiul rosu cubulete.
Radeti branza pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol marisor alternati straturi de ingrediente incepand cu painica faramata , continuand cu legume, muschiulet si sos, pana terminati ingredientele.
Am pastrat pentru stratul superior amestecul de ceapa si rosie.

Acoperiti vasul si-l pastrati la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu paine de porumb si ardei iute." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu andive, ridichi si parmezan