Salata cu sunca,paste si spanac

de mikidaniro in Salate, 2 Apr 2012 | 1926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g rigatoni sau orice tip de paste tubulare
  • 200 g frunze de spanac curatat
  • 2 rosii potrivite
  • 3 linguri maioneza
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar
  • 200g sunca taraneasca afumata
  • 200g cas afumat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu sunca,paste si spanac:

Punem pe foc, intr-un vas, apa cu sare, lasam sa clocoteasca, apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte.

Intre timp facem maioneza, spalam spanacul, taiem sunca si cascavalul cubulete potrivite si tocam marunt mararul. Intr-un vas mare punem maioneza, smantana, mararul, sare, piperul si amestecam pana se omogenizeaza. Cand pastele au fiert,se scurg bine de apa si se lasa 2-3 min sa se racoreasca sau se trec sub un jet de apa rece, apoi se pun in castronul cu maioneza si se amesteca pana pastele sunt acoperite toate de sos. Se acopera si se lasa 30 de min. Dupa cele 30 de minute adaugam sunca si cascavalul si amestecam usor.

Spanacul il putem pune pe marginea vaselor in care servim sau il putem rupe bucati mari si adauga in salata.

 

TIPS-URI

1

eu am facut maioneza asta,dar fara usturoi http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-maioneza-la-minut-30239.html

2

casul poate fi inlocuit cu cascaval sau branza

3

sunca afumata poate fi inlocuita cu alt tip de sunca.

RETETA IN IMAGINI

Salata cu sunca,paste si spanac-0
Salata cu sunca,paste si spanac-1
Salata cu sunca,paste si spanac-2

COMENTARII (9)

mikidaniro 1

02.04.2012, 20:15

si noua ne pIace,mai aIes mie,cred ca as manca paste si cu duIceata

oana_pisicutza16 1

02.04.2012, 22:47

imi place

mamaieelena 1

03.04.2012, 09:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41