Salata cu ton RIO Mare, legume si masline

de Bucataras in Salate, 19 Sep 2016 | 625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 360g Ton în ulei de măsline RIO Mare
  • 2 cartofi 
  • 200g masline negre 
  • 30 g capere
  • 200 g roșii mixte 
  • 1 ceapa rosie 
  • 40 g de telina 
  • o crenguta de oregano proaspat 
  • cateva frunze de menta 
  • 20 g de busuioc 
  • sare de mare 
  • piper negru 
  • ulei de măsline extra virgin 
  • Oțet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ton RIO Mare, legume si masline:

Se spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei. 

Se spală și se taie telina cubulete (brunoise). 
Se feliaza ceapa și se macereaza în apă, sare și oțet timp de 15 minute. 
Se fierb cartofii in apa cu sare. Odată fierti, se răcesc și se curata, apoi se taie în cuburi. Se amesteca busuiocul cu ulei de măsline extravirgin și o linguriță de sare, pentru a obține o emulsie cremoasa, care va fi folosita sa imbrace cartofii.
Se taie marunt menta și oregano, se feliaza rosiile, se scot samburii de la masline  și apoi se adauga peste capere. 
Se scurge tonul RIO Mare de ulei.
Aranjare pe farfurie
Utilizați un tăietor de patiserie rotund pentru a aranja salata în straturi; întâi cartofii, apoi ceapa scursa, rosiile, tonul RIO Mare și în cele din urmă telina brunoise. 
Se decoreaza cu câteva picături din emulsie și o frunză mare busuioc.

Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro.

Tonul RIO Mare in ulei de masline cu aroma unica, inconfundabila a fost întotdeauna prima alegere în Italia. Calitatea superioară este garantată de controale stricte şi procese de curăţare extrem de amănunţite. Tonul este conservat adăugând doar ulei de măsline de calitate şi un vârf de cuţit de sare de mare. Ideal în toate reţetele, de la aperitive, salate proaspete şi apetisante, pana la feluri principale.

Tonul RIO Mare in suc natural - Ideal pentru cei care numără caloriile şi sunt atenţi la siluetă. Asigura un echilibru perfect între minerale, proteine şi vitamine, cu mai puţin de 1% grăsime. Este preparat doar cu apă, un vârf de cuţit de sare şi ierburi. Ideal pentru preparate proaspete şi uşoare, salate clasice sau mai creative îmbogăţite cu fructe proaspete şi uscate.

Pentru o gustare rapida la birou, alegeti Salatele cu ton RIO Mare!

Contin doar ton de cea mai buna calitate si ingrediente traditionale ale bucatariei Mediteraneene. Sunt delicioase servite alaturi de legume proaspete. Iata cateva sugestii:

- Salata de ton cu amestec mexican este recomandata celor care adora aromele intense! Fragezimea tonului este evidentiata de combinatia de legume tipic mexicane. Vei obtine un preparat delicios daca adaugi fasole verde, cateva rosii bine coapte si ceapa taiata in felii subtiri.

- Salata de ton cu porumb este perfecta pentru cei care prefera gustul delicat! Aroma intensa a tonului se combina perfect cu dulceata porumbului, prospetimea morcovilor si a boabelor de mazare. Devine savuroasa daca este servita alaturi de  fenicul si anghinare taiate in felii subtiri.

- Salata de ton cu cous-cous – pentru cei care prefera aromele exotice, surprinzatoare! Pe langa ton si cous-cous, contine un mix echilibrat de legume delicioase: naut, morcovi, mazare, ardei rosu, ceapa si tomate. Este ideala consumata alaturi de vinete la gratar cu ulei de masline.

Save

 

RETETA IN IMAGINI

Salata cu ton RIO Mare, legume si masline-0
Salata cu ton RIO Mare, legume si masline-1

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

21.09.2016, 08:38

Ce bine arata! Imi plce tonul!

ancutsa 1

21.09.2016, 11:38

Frumoasa si gustoasa!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:17

buna salata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41