Salata “Cuibul cocoşului de munte”

de camelia75 in Salate, 9 Mai 2013 | 13220 vizualizari

 

Salata “Cuibul cocosului de munte” se afla in topul salatelor preferate in Rusia.Este o salata “eleganta”,colorata si foarte gustoasa.
Gustul va va cuceri si cu siguranta o veti face si a doua oara.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept de pui
  • 5 oua
  • 100 gr sunca
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr ceapa rosie
  • 1/2 legatura marar
  • 250 gr castraveti verzi
  • cateva frunze de salata verde
  • sare,piper dupa gust
  • maioneza
  • ulei vegetal
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata “Cuibul cocoşului de munte”:

1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi taiati fasii albusul.
Galbenusul va fi folosit pentru realizarea oualelor ce vor decora salata.
4.Taiati castravetii fasii.
5.Taiati ceapa rondele subtiri,apoi turnati apa fierbinte peste ea si lasati-o timp de 10 minute.Treceti ceapa prin jet de apa rece,apoi o scurgeti de apa.
6.Taiati sunca fasii.
7.Tocati mararul marunt.
8.Ouale pentru decor le faceti din galbenusuri,maioneza si marar.Condimentati cu sare si piper.
9.Prajiti cartofii intr-o tigaie cu ulei incins la foc mare pana devin rumeni si crocanti.Scoateti cartofii sa se raceasca pe servete de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei.

Intr-un bol puneti pieptul de pui,sunca,castravetii,ceapa si albusul de ou,apoi condimentati cu sare si piper.Adaugati maioneza si amestecati usor pentru omogenizare.

Asezati frunze de salata pe platou,apoi puneti salata din bol.Decorati cu cartofii prajiti si oua.

Eu am facut o greseala pentru ca am taiat cartofii cam mari.Incercati sa taiati cartofii foarte subtiri, pentru un aspect si mai reusit.Ouale facute din maioneza se pot inlocui cu oua fierte de prepelita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata “Cuibul cocoşului de munte”" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata Caesar cu telemea si cascaval