Salata de andive cu macrou afumat si nuci

de Bucataras Medi in Salate, 13 Noi 2011 | 3917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de macrou afumat
  • 2 andive
  • 1 mana miez de nuca
  • 1/2 lamaie
  • patrunjel verde
  • Pentru dressing
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de andive cu macrou afumat si nuci:

Pestele se curata de piele si oase ,se taie fasiute si se stropeste cu zeama de lamaie.

Foile de andive se desfac,se spala sub jet de apa rece ,se lasa la scurs si apoi se rup in bucati.Pastram cateva foi de andiva pentru decor.

Miezul de nuca ii punem intr-o tava si ii prajim in cuptor circa 5-6 min. Lasam sa se racoreasca iar apoi ii taiem(nu foarte marunt) avand grija sa mai pastram cativa mieji intregi.

Taiem patrunjelul marunt.

Amestecam andivele cu pestele ,miezul de nuca si patrunjelul.

Pentru dressing amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intr-un bol,asezam de jur-imprejurul acestuia foi de andive iar in mijloc amestecul de mai sus si apoi turnam dressingul .

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de andive cu macrou afumat si nuci-0
Salata de andive cu macrou afumat si nuci-1
Salata de andive cu macrou afumat si nuci-2

COMENTARII (44)

mena29 1

14.11.2011, 13:10

Arata foarte bine,vreau

Dana_Retetegg 1

22.11.2011, 16:20

delicioasa Mi-e asa pofta

bianca92 1

06.10.2013, 22:43

E minunata <3 o sa incerc si eu cat de repede

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04