Salata de ardei copt in otet, pentru iarna

de Ina in Conserve, 20 Oct 2012 | 29989 vizualizari

 

Intrucat si anul acesta am copt mult ardei si spatiul congelatorului este limitat, am pregatit aceasta reteta care chiar merita. Bineinteles, nu am renuntat la varianta congelata.

 

INGREDIENTE

  • ardei capia
  • sare
  • zahar
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copt in otet, pentru iarna:

Coacem ardeiul capia si-l curatam de coaja, apoi il punem intr-un vas incapator ( eventual un lighean ) .  

Presaram peste ardei sare, zahar si otet,  cantitatile fiind la latitudinea fiecaruia . Amestecam totul cu mana, folosindu-ne si de zeama ce si-o lasa ardeii, si mai adaugam indregiente in functie de preferinte.

In borcane spalate si uscate punem fasiile de ardei copt si completam cu zeama care trebuie sa acopere ardeii. 

Capsam si sterilizam 30 minute la foc mic. 

Este o salata delicioasa , iar acest mod  de preparare  ne ajuta sa o avem la indemana ori de cate ori vrem sa o servim si nu avem timp s-o pregatim din ardei pastrati la congelator. 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de ardei copt in otet, pentru iarna-0
Salata de ardei copt in otet, pentru iarna-1
Salata de ardei copt in otet, pentru iarna-2
Salata de ardei copt in otet, pentru iarna-3
Salata de ardei copt in otet, pentru iarna-4

COMENTARII (29)

Ina 1

01.09.2013, 15:55

Lena, se poate si fara zahar si fara sare, dar mie-mi place sa combin, pentru gust si aroma Totul este dupa preferinta.

reisnaor_2006 1

06.09.2015, 21:32

imi plac la nebunie

noiinbucatarie 1

05.09.2016, 16:50

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20