Salata de ardei copti

de Merisor in Salate, 23 Iul 2015 | 5278 vizualizari

 

Este salata cea mai iubita de catre Adi si de fapt daca este acasa, el o prepara.
De data aceasta am facut-o doar cu ardei kapia, dar mie imi place mult toamna, cand combin ardeii kapia cu gogosari.

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei kapia, mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 2-3 linguri zeama de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti:

Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac.

Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o cu folie.

Se lasa asa cel putin 30 de minute apoi se decojesc sub jet de apa rece.

Se vor decoji foarte usor dupa inabusire, chiar si partea unde nu s-au copt bine se poate indeparta la fel de usor.

Asezam ardeii intr-un vas sa isi lase lichidul si presaram putina sare peste ei.

Curatam cateii de usturoi si ii pisam cu putina sare, apoi adaugam uleiul, otetul si zeama scursa de la ardei.

Gustam sosul si il asezonam cu zahar si sare, in functie de gustul fiecaruia.

Servim salata alaturi de friptura, tocana sau alte mancaruri de fel principal.

TIPS-URI

1

Semintele si nervurile ardeilor nu le vom indeparta sub jet de apa, pentru a nu se pierde sucul acestora.

2

Ori le indepartam raschetandu-le cu lama unui cutit, ori cu mana usor umezita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

Aletta 1

24.07.2015, 19:59

- Andreea - 1

03.08.2015, 11:16

Ador salata de ardei copti

RuxyRux 1

11.08.2015, 13:41

O iubesc...arata irezistibil! E mancarea mea prefe de vara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste