Salata de ardei copti

de Bucataria_lui_Tavi in Salate, 29 Mai 2010 | 30771 vizualizari

 

Una din deliciile gastronomice ale verii, salata de ardei copti, este foarte simplu de facut si gustoasa. Este salata pe care o puteti servi la majoritatea preparatelor, de la mancarea de vinete, dovlecei sau cartofi, pana la mancaruri si preparate din carne.

 

INGREDIENTE

  • Pentru salata de ardei copti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 10-12 ardei grasi;
  • 2 linguri otet;
  • 1 lingura ulei;
  • sare (si inca 1/2 l de ulei, pentru prajire, daca alegeti varianta greceasca de preparare).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti:

Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit.

Eu am ales varianta greceasca de preparare, adica ii prajesc in ulei pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie. Pulpa isi pastreaza savoarea si nu se usuca ca in cazul coacerii pe tabla.
(In varianta traditionala, se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz, la foc mediu, pentru ca ardeii sa nu se arda, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform).

Pe masura ce se rumenesc, se scot si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga. Lasati-i pana se racesc si presarati un praf de sare.

Mai apoi, curatati ardeii de coaja. Nu va faceti probleme caci, in aceasta varianta de preparare, coaja se va desprinde cu usurinta, fie ca folositi un cutit inoxidabil, fie ca ii cojiti cu mana. Se aseaza ardeii in salatiera si se adauga uleiul si otetul. Se baga la frigider si se servesc reci. Daca doriti, cand ii serviti, puteti presara deasupra si patrunjel tocat fin, pentru aroma si aspect.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

MVMih 1

13.08.2011, 15:22

Buuuunii

Victoria2102 1

17.09.2011, 08:29

Merci
Bunica ma invatat asa: ardeiul se prajeste pe toate partile, se pun intr-un castron. 1 ceapa taiata marunt se caleste la fel in ulei de floarea soarelui, apoi se ia tigaia de pe plita si se adauga usturoi taiat marunt, se amesteca cu 2 linguri de otet si se toarna peste ardeii copti in castron.
Se serveste cu pireu de cartofi si carne prajita.Excelent de bun

andreea_angelo 1

15.11.2012, 20:04

BUNNNNN,deliciosi ardeii,as manca toata ziua ardei copti!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci