Salata de ardei copti cu usturoi

de MotanLaOale in Salate, 29 Sep 2011 | 3309 vizualizari

 

Este preferata mea. Usturoiul ii da un gust aparte foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1kg ardei
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • otet din vin alb
  • zahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti cu usturoi:

Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se  coc uniform pe toate partile.

Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe el si se pune capacul.

Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus.

Se lasa asa cam o ora pana se racesc sa nu friga la mana.

Se curata ardeii de pielita, de cotoare, samburi si nervuri si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Se taie in bucati potrivite si se pun intr-un castron.

Usturoiul se curata si se zdrobeste ca pentru mujdei pana devine pasta si se pune peste ardei.

Din ulei, sare, zahar, otet si apa se face un dresing dupa gustul fiecaruia, se toarna peste ardei si se amesteca bine.

Se lasa la frigider cel putin 30 minute pentru amesecarea aromelor dupa care se poate orna, sau nu, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de ardei copti cu usturoi-0
Salata de ardei copti cu usturoi-1
Salata de ardei copti cu usturoi-2
Salata de ardei copti cu usturoi-3
Salata de ardei copti cu usturoi-4

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

03.10.2011, 08:14

belina 1

17.01.2012, 15:11

MotanLaOale 1

17.01.2012, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20