Salata de ardei kapia copt

de Bucataras Medi in Salate, 1 Apr 2013 | 1309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 50 ml otet balsamic
  • 100 ml ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei kapia copt:

Ardeii se spala,se sterg apoi cu un servetel de hartie si se pun la copt(eu i-am facut pe gratarul din curte).....................sincera sa fiu aici am fost 4 maini...........adica si ale lui George................hihihi.Din cand in cand avem grija sa intoarcem ardeii astfel incat acestia sa fie bine facuti pe toate partile.Cand ardeii sunt gata copti ii punem intr-un vas ,presaram putina sare peste ei si acoperim vasul cu un capac.Tinem pana cand acestia transpira iar apoi trecem la operatiunea curatat de coaja.
Asezam apoi ardeii astfel curatati unul langa altul intr-un vas mai inalt.
Preparam sosul-pentru acest sos eu folosesc urmatoarea proportie 2 parti ulei /1 parte otet.............in functie de cantitatea de ardei copti preparam sosul.
Deci...................se amesteca intr-un borcan(eu folosesc unul cu capac)otetul,uleiul,zaharul,cateii de usturoi taiati feliute subtiri.Condimentam  dupa gust cu sare si piper.Punem capacul ,agitam bine si apoi rasturnam peste ardei.
Asezonam cu marar verde.
Servim drept garnitura sau putem servi alaturi de niste paine prajita in zilele de post.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de ardei kapia copt 215590
retete culinare - Salata de ardei kapia copt 215591

COMENTARII (18)

deyutzky 1

01.04.2013, 20:10

tareee bun

Rocsi 1

01.04.2013, 21:57

Imi place!

Cris2711 1

01.04.2013, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29