Salata de boeuf

de Brindusa in Salate, 15 Dec 2010 | 7559 vizualizari

 

Stiu ca salata asta este facuta de toata lumea la noi. Uite ca o postez si eu, ca stiu ca e buna. O probeaza colegii mei la masa de Craciun de vreo cativa ani. Azi au mancat tot ce era in castron, n-au mai lasat nici o faramita.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml maioneza facuta in casa, cu mustar (mai picanta)
  • 800 g cartofi, curatati de coaja
  • 1 telina mijlocie, curatata de coaja
  • 2 radacini de patrunjel, curatate
  • 700 g morcovi,curatati
  • 1 kg castraveti acri, la saramura nu in otet
  • 600 g carne de vita (sau pui) fara grasime sau os
  • 1 conserva mare de mazare
  • sare, piper, mustar dupa gust
  • Pentru ornat:
  • gogosari acri,
  • masline,
  • castraveti acri.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Daca folosesti carne de vita, mai intai o fierbi pe aceasta, pana ce devine putin moale. Adauga morcovii, telina, albitura si lasa pana ce sunt aproape fierte. Adauga cartofii si fierbe pana ce furculita intra usor in ei. Daca folosesti carne de pui, o poti fierbe in acelasi timp cu legumele Scoate carnea si legumele pe un platou si lasa-le sa se raceasca foarte bine

Din zeama ramasa poti face o supa.

Cand s-au racit, taie carnea si legumele in cubulete mici. Pune mazarea din conserva Taie  cubulete 2/3 din castraveti si adauga peste legume. Amesteca bine. Gusta. Daca nu e destul de acrisoara, mai aduga castraveti. Amesteca bine de tot 2/3 din maioneza. Gusta de sare. Salata nu trebuie sa fie prea sarata, dar trebuie sa fie putin picanta. De aceea se mai adauga mustar si piper, dupa gust.

Poti pune inauntru si restul de maioneza, sau poti imbraca salata in ea. De asemenea salata se poate servi pe un platou sau din castron. Se orneaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

20.12.2010, 08:46

Super decorata
Si ai mancat-o toata inainte a o posta

adriana_bobu 1

20.12.2010, 16:00

original modul de ornare

Brindusa 1

27.12.2010, 18:23

mihaela, pe asta au mancat-o colegii la masa de Craciun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf