Salata de boeuf

de ianculubita in Salate, 20 Mar 2014 | 6679 vizualizari

 

De cate ori pregateam aceasta salata,de fiecare data mi se intampla sa fie sau cu sare prea multa sau aproape deloc si va imaginati ca nu fac asa ceva de 2ani!!!
Daca vi se intampla si voua,va recomand metoda mea care functioneaza perfect

 

INGREDIENTE

  • 1kg piept de pui sau curcan
  • 1kg morcovi
  • 1kg cartofi
  • 1telina potrivit de mare
  • 500g radacina de patrunjel
  • 1borcan castraveti la otet
  • 4oua sau mai multe
  • ulei pentru maioneza
  • 1lamaie
  • sare
  • piper
  • 1lingurita mustar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Pregatesc in primul rand maioneza din 2galbenusuri fierte si 2crude,frecate bine cu un praf de sare,mustar,adaug ulei cate putin iar la sfarsit zeama de lamaie dupa gust si o las la frigider pana-i vine randul.

Toate legumele impreuna cu pieptul,curatate,spalate,le pun intr-o oala mare la fiert impreuna cu 3linguri pline de sare de bucatarie grunjoasa;

las sa fiarba incet 1h,scot apoi cu grija totul iar dupa ce s-au racit le tai cubulete mici,le pun intr-un vas,adaug castravetii taiati si ei cubulete si storsi de zeama,eu pun si albusurile de la ouale fierte,de asemenea taiate,amestec bine totul,condimentez doar cu piper dupa gust,sare nu mai e nevoie doar in situatia cand cineva mananca mai sarat dar la aceste cantitati,va garantez ca nu mai e nevoie de sare;adaug apoi maioneza,oprind putin pentru ornat,omogenizez totul,pun salata pe platou,imbrac cu maioneza apoi ornez si o las la frigider pana in momentul servirii

TIPS-URI

1

daca doriti o salata rotunda,puneti inelul de la forma de tort pe un platou,puneti umplutura,nivelati apoi scoateti inelul iar pentru ce ramane,folositi alte boluri mai mici

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (20)

ianculubita 1

21.03.2014, 10:55

simona72 1

21.03.2014, 11:10

Foarte buna si foarte frumos ornata!!

ianculubita 1

21.03.2014, 15:42

multumesc Simona

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf - reteta clasica