Salata de boeuf

de sis in Salate, 25 Apr 2014 | 1202 vizualizari

 

Prima data cand fac salata boeuf si mi-a iesit neasteptat de bine!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pratrunjel
  • jumatate telina
  • 4 piepturi de pui
  • 2 castraveti murati
  • 50 gr masline verzi
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • o lingura mustar
  • smantana
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Am început prin a pune legumele și puiul la fiert. După ce s-au fiert le-am scurs de apa si le-am lăsat la racit. Intre timp m-am apucat de facut maioneza. Am batut galbenusurile pana nu mai sunt cocoloase. Se incorporeaza puțin cate putin  uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se recomanda sa se amestece compozitia intr-o singura directie si cu o lingura de lemn. Dupa ce ati pus tot uleiul, adaugati mustarul si sare si amestecati bine. Eu am adaugat si smanantana pentru ca maioneza sa fie mai cremoasa. Am bagat maioneza la frigider si m-am apucat de taiat legumele.

Fiecare leguma, inclusiv maslinele, in parte le-am taiat in cubulete cat de mici am putut eu. Dupa ce am maruntit am adaugat maioneza si am amaestecat bine dar cu grija sa nu faram legumele. Am pus bolul in frigider si gata salata! :-D

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de boeuf-0
Salata de boeuf-1
Salata de boeuf-2
Salata de boeuf-3

COMENTARII (6)

Rocsi 1

25.04.2014, 19:01

Buna salata de boeuf!

MotanLaOale 1

26.04.2014, 00:27

robert_badica 1

15.07.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41