Salata de Boeuf - fara carne

de claudiaO in Salate, 3 Noi 2014 | 10433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi medii
  • 7 morcovi
  • castraveti in saramura- cam un borcan de 820 gr
  • gogosari in otet - cam un borcan de 820 gr
  • maioneza facuta in casa dintr-un galbenus fiert moale, 2 lingurite de mustar si cca 350 ml ulei
  • zeama de lamaie ,sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf - fara carne:

Cartofii i-am spalat bine de pamant si i-am pus in oala cu apa rece sa fiarba; dupa spumare, am adaugat si o lingurita cu sare. Morcovii i-am curatat de coaja si i-am pus si pe ei la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert suficient am lasat si cartofii si morcovii sa se raceasca bine.

Intre timp am taiat cubulete mici castaveciorii si gogosarii si am pregatit maioneza.

In general maioneza o fac dintr-un galbenus crud, dar acum am facut cu galbenusul fiert mai moale. 

Dupa racire, am tocat cartofii si morcovii cubulete mici si i-am amestecat cu restul legumelor;am sarat dupa gust, am pus un praf de piper si am mai stors si putin zeama de lamaie si maioneza si am amestecat usor sa se omogenizeze.

Am asezat intrun vas de yena si am ornat cu masline si feliute de albus fiert.

TIPS-URI

1

daca va place puteti adauga fasiute de piept de pui fiert sau carne de vite/porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf - fara carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume si pui