Salata de bouef

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2011 | 5818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan 700g
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cutie mica mazare
  • 4 cartofi fierti
  • 1 borcan castraveti murati mici
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
Maioneza:
  • 2 galbenusuri+1 galbenus fiert
  • 2 linguri mustar
  • 800 ml ulei
Optional:
  • smantana 150 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de bouef:

Se pune pieptul de curcan la fiert (taiat in bucat¡)mocovul,telina patrunjelul radacina+funze(legate cu ata) si 1 ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ,se condimenteaza cu sare.Cand sant fierte se strecoara supa de carne si zarzavaturi.Supica se poate pregati cu fidea sau galuste de gris.

Cartofii se fierb separat in coaja,dupa care se curata si se taie cubulete mici.
Castravetii se taie marunt sau se toaca(eu am fost mai lenesa si i-am tocat)
Pieptul de curcan se toaca marunt sau se taie foarte fin
Morcovul,telina si radacina de patrunjel se taie cubulete mici.
Mazarea se scoate din cutie si se scurge de apa.
Maioneza:

Eu folosesc si galbenus crud si fiert sau mai inlocuiesc galbenusul fiert cu putin cartof fiert,racit zdrobit.
Se amesteca galbenusurile se pune cate putin din ulei si se amesteca ,intre timp mai pun si cate putin mustar(ne place foarte mult gustul).Daca folositi cartof in loc de galbenus ,va rezulta o maioneza mult mai consistenta,ca si cea din imagine.

Cand avem toate pregatite,maioneza,zarzavaturile taiate.........amestecam zarzavaturile cu carnea tocata apoi condimetam cu sare si piper dupa care punem smantana(daca puneti smantana nu devine asa gretoasa)apoi maioneza .Se amesteca bine toate se pun in costronase sau boluri, se orneaza cu putina  maioneza deasupra si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.

 pt ornat :

masline negre,boabe de porumb dulce,,brocoli,pastai verzi,rosi chery,ardei rosu.......
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bouef" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu pui pe felie de mar