Salată de bouef falsă

de Panacris in Salate, 23 Mar 2014 | 8356 vizualizari

 

Hai, că v-am făcut curioși, nu-i așa???? Să trecem la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • morocovi 4 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • ciuperci pleutorus cca. 300 g,
  • castraveți murați 4 bucăți,
  • Pentru maioneză
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 600 ml,
  • muștar 2 linguri,
  • Pentru ornat:
  • măsline negre,
  • castraveți murați,
  • gogoșari,
  • frunze de pătrunjel.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de bouef falsă:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se toacă mărunt castraveții și se prepară maioneza. Am probat maioneza rapidă, cu mixerul vertical, în 3 minute aveți maioneza. Vă asigur că e super ușor. Uleiul se pune într0un vas mai înalt, se adaugă ouăle întregi ( adică cu albuș cu tot), muștarul și se poziționează mixerul vertical, pe fundul vasului, se începe mixarea, veți observa că maioneza începe să se închege. Ridicați ușor, mixerul până ce se încorporează tot uleiul. Maioneza e gata în maxim 3 minute. După ce s-a fiert morcovii, cartofii și ciupercile, după caz se curăță și se taie cubulețe. Se amestecă legumele cubulețe, se înglobează maioneaz după gustul fiecăruia, atenție, se păstrează maioneză și pentru ornat. Se ornează salata după imaginația fiecăruia și se dă la rece cca. 30 de minute înainte de servire. Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de bouef falsă" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf festiva