Salata de caracatita

de Doralinda in Fructe de mare, 21 Noi 2012 | 3936 vizualizari

 

Asa cum in Spania se mananca mult "tapas" (antreuri) asa si in Grecia se obisnuieste cu "mezedes" si multe dintre ele sunt fructe de mare. Azi voi posta aceasta reteta care o pot manca la nesfarsit! Din pacate nu am facut fotografii din timpul prepararii dar nu ati pierdut nimic!

 

INGREDIENTE

  • 1 caracatita congelata in jur de 2 kg
  • o capatana de usturoi
  • mult otet
  • mult ulei de masline (cca 400 ml )
  • sare
  • oregon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de caracatita:

Fierbem caracatita intr-o oala sub presiune asa congelata cu cca 5 pahare de apa, sa fie destula ca sa nu se arda! Dn momentul in care se ridica valva de la oala( sau cand incepe sa "fluiere, depinde de modelul oalei) lasam la foc mic 45 minute. Cand e gata fiarta ( puteti verifica daca e fiarta intepand cu o furculita, daca e  moale e ok) o lasam in strecuratoare ca sa se raceasca ptr a o putea taia mai bine.

Intre timp curatam usturoiul si dam prin razatoare. Cand s-a racit, o curatam de pielita inchisa la culoare si o taiem bucati mici. Punem intr-un bol toate ingredientele si amestecam. Trebuie sa fie acoperita de ulei si otet ( otet puneti dupa gust, mie imi intra cam 300 ml).

Se mananca cu o salata de cartofi, sau doar cartofi fierti.

 

TIPS-URI

1

Daca nu o veti manca toata, puteti pune in borcane si bagati la congelator si scoateti doar cand si cat veti servi.

2

se poate folosi si caracatita proaspata, dar TREBUIE sa o congelati intai cateva zile ptr a fi carnea moale!

3

Se poate folosi si caracatita mai mica, dar e mai gustoasa cand e mai mare, cu fierberea se strange carnea si va ramane bucati foarte mici. In fotografia afisata, caracatita a fost de 3 kg.

COMENTARII (20)

Doralinda 1

22.11.2012, 12:12

Comanligia, daca iti palc fructele de mare, incearca!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 21:08

Delicatesa

Doralinda 1

02.12.2012, 22:41

Mmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04