Salata de cartofi

de Catalina L in Salate, 31 Mar 2015 | 4311 vizualizari

 

Salata de cartofi este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria germană (Kartoffelsalat).
Adăugarea sosului pe bază de ulei se face atunci când cartofii sunt călduti pentru o buna absoarbere.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapă eșalotă
  • 8 castraveciori mici
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingurita mustar
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi:

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.

Se prepară sosul (muștar, sare, piper, oțet, ulei).

Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat.

Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor.

Se curata cartofii si se taie in cuburi. Se taie marunt castraveciorii și ardeiul gras.  

Se amestecă toate ingredientele și se condimenteaza.  

Se presara cu verdeata proaspăt tocata.  

Se serveste rece ca un acompaniament pentru un fel de mâncare

Se poate adăuga, de asemenea, hering, carnati ..... obtinem un fel complet  

Poftă bună !!!  

TIPS-URI

1

Adăugarea sosului pe bază de ulei se face atunci când cartofii sunt inca călduti

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi, cu ton si masline