Salata de cartofi cu lapte batut

de Bucataras in Robert Rainford, 30 Mai 2009 | 6829 vizualizari

 

Este o salata a la Robert Rainford dintr-una din cartile sale. Sa nu uitam ca Robert a fost la Bucuresti anul acesta si ca "bintuie" pe bucataras.ro alautir de Jamie :)

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofii medii, curatati de coaja
  • 1/4 ardei gras rosu, feliat
  • 1/4 ardei gras galben, feliat
  • 5 oua fierte tari
  • 1/3 cana de castraveti murati taiati (75 gr)
  • 5 cepe verzi tocate
  • 1 lingurita praf de usturoi (5 gr)
  • 1 lingurita piper negru macinat (5 gr)
  • Sos
  • 1/4 cana de smintina (50 gr)
  • 1/2 cana de lapte batut (125 ml)
  • 2 linguri de arpagic proaspat taiat
  • 1 lingura de mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu lapte batut:

Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca


Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul taiat cubulete, cu muraturile si cu ceapa verde


Taiati cartofii in bucati mici. Puneti cartofii si arpagicul in castron amestecind incet.


Intr-un castron separat puneti ingredientele pentru sos si amestecati le bine. Turnati sosul peste salata si lasati-o la rece pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi.


Se mai pot adauga masline negre, capere (clatite bine inainte insa)

 

COMENTARII (2)

danaamih 1

21.12.2009, 20:08

SUPER. Fara maioneza...excelent

adry88 1

08.05.2011, 11:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI