Salata de cartofi cu resturi de friptura

de miki_a in Salate, 9 Aug 2016 | 4748 vizualizari

 

Cum e sezonul grătarelor și mai rămân destule "resturi", eu zic că e bine să le combinăm cu câte ceva (o legumă, un sos, o verdeață....) și așa mai salvăm din risipă!  
A ieșit o salată grozavă, sățioasă și foarte colorată, numai bună de servit!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi albi pentru fiert în coajă;
  • 4 bucăți friptură de porc / pui pregătite în prealabil;
  • 50 gr. măsline asortate;
  • 1 ceapă roșie;
  • 6 felii mari de gogoșari la oțet;
  • 1 lingură cu muștar (clasic);
  • sare și piper după gust;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • frunze de busuioc pentru decor (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu resturi de friptura:

Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se pătrund ușor cu furculița) îi scurgem de apă și îi lăsăm să se răcorească. 

Între timp, pregătim celelalte ingrediente. 

Curățăm măslinele de sâmburi, tăiem ceapă fideluță, carnea și cartofii în bucăți cât o înghițitură și gogoșarii felii mai mici. 

Amestecăm iar dacă este necesar condimentăm cu sare și piper. 

Adăugăm uleiul și muștarul și amestecăm din nou. 

Ornăm cu frunze de busuioc proaspăt. 

Servim cu poftă !

TIPS-URI

1

Condimentăm cu sare și piper doar dacă este necesar.

2

Puteți opta pentru o multitudine de sosuri (maioneză, sos de usturoi, sos de roșii) sau puteți completa salata cu tot felul de legume (dovlecei, vinete, fasole păstăi, fasole boabe etc.) dar deja astea sunt alte rețete!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu resturi de friptura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu piept de pui si castraveti