Salata de cartofi (orientala) - de post

de GeorgiaA in Mancaruri de post, 19 Mar 2014 | 11325 vizualizari

 

O salata potrivita pentru zilele de post, simpla, usor de facut si gustoasa in acelasi timp.Astazi va prezint reteta mea, diferita de ceea ce stim, de modul traditional de a face o salata de cartofi.Sper sa va placa reteta mea si sa ajunga pe mesele tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr. cartofi (eu am folosit cartofi roz)
  • 4 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 castraveciori murati(nu in otet)
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano maruntit
  • 1 lingurita marar proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • otet balsamic alb
  • patrunjel proaspat(frunze)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi (orientala) - de post:

In prima faza ne ocupam de marinata.Intr-un bol punem ceapa taiata julien, cateii de usturoi taiati feliute, castraveciorii taiati cubulete, boia de ardei dulce, oregano, marar, sare, piper, ulei de masline si otetul balsamic.Toate acestea le potrivim dupa gustul nostru.Altii prefera mai dulce, altii mai acru.Lasam sa se marineze bine pentru cel putin jumatate de ora, este necesar acest timp pentru ca aromele sa se imbine.

Cartofii ii spalam bine, nu ii curatam de coaja si ii punem la fiert intr-o oala complet acoperiti cu apa. Facem testul furculitei si cand sunt gata strecuram apa fierbinte si adaugam apa rece peste cartofi.Ii lasam pentru 10-15 minute dupa care ii curatam. Lasandu-i in apa rece se vor curata foarte usor.Ii taiem pe lung in patru si apoi feliute. Adaugam cartofii peste marinata, amestecam bine, lasam totul sa stea pentru cateva minute bune, asezonam cu patrunjel proaspat si servim.

Pofta buna, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi (orientala) - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

DIANA B 1

23.03.2014, 09:51

Imi place MARINADA ta ... e delicata , aromata si inovatoare prin adaugarea usturoiului

Deborah 1

24.03.2014, 21:05

Mie imi place mult salata orientala dar cand o prepar pt post mai adaug masline negre iar cand o fac de frupt adaug oua fierte ,...

GeorgiaA 1

24.03.2014, 22:20


Deborah, pun si eu masline la cea de post dar de data asta nu am vrut, mi`a placut mai mult asa
La cea de frupt se stie ca se pune ou
Multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala de primavara