Salata de ceapa cu bilute de carne

de mihaelar63 in Salate, 2 Aug 2012 | 4604 vizualizari

 

Daca stie cineva cum se numeste reteta sa-mi spuna . Am servit acum 20 de ani simi-a placut enorm , am intrebat cum se prepara . Mai ceva ca la Dumas ,, Dupa 20 de ani '' !!!Strambam din nas daca imi spunea cineva ca-mi da ceapa fiarta , e incredibil dar incredibil de buna .O salata rece pe timp de vara .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa alba
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 150 ml otet
  • sare
  • Carne tocata vita
  • 1 ou
  • sare
  • 2 cepe verzi
  • 2 lingurite cimbrisor salbatic tocat
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri lapte
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ceapa cu bilute de carne:

Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin ,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica .

Amestecati-o carnea de vita cu ou , sare , pesmet , lapte , ceapa verde si cimbrisor tocat . Cu mana unsa cu ulei formati bilute cat mai mici posibil si le prajiti in ulei incins . scoateti bilutele  pe servet de hartie sa se absoarbe surplusul de ulei .

Dupa ce ceapa s-a racit  amestecati cu smantana si maioneza .

Adaugati si bilo-chiftelutele tot reci si dati la frigider .

Se serveste rece .

 

TIPS-URI

1

Reteta este specific nemteasca , la chiftelutele de vita nu se foloseste usturoi .

RETETA IN IMAGINI

Salata de ceapa cu bilute de carne-0
Salata de ceapa cu bilute de carne-1
Salata de ceapa cu bilute de carne-2
Salata de ceapa cu bilute de carne-3
Salata de ceapa cu bilute de carne-4
Salata de ceapa cu bilute de carne-5
Salata de ceapa cu bilute de carne-6
Salata de ceapa cu bilute de carne-7
Salata de ceapa cu bilute de carne-8

COMENTARII (33)

Alexandra Burz 1

16.12.2013, 14:28

ce interesant..
merita incercata

Bya Ralu 1

03.05.2014, 19:48

mersi de reteta,o voi incerca

roxana_simona 1

03.05.2014, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04