Salata de ciuperci

de ionix in Salate, 5 Ian 2010 | 7300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu smantana
  • o lingura cu mustar
  • 150 ml ulei
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci:


Ciupercile se fierb si se lasa la racit.


Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs.


Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit.


Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si ciupercile.


Se lasa circa 5 minute sa se caleasca ciupercile apoi se pun intr-o sita la scurs.


Intre timp se freaca galbenusurile cu uleiul, treptat ca la maioneza.


Dupa ce s-a terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si mustarul si se freaca bine. Apoi se adauga smantana si se amesteca bine.


Sosul creat se toarna peste ciuperci, dupa ce acestea au fost scurse si racite.


Atentie, nu puneti tot sosul pentru ca s-ar putea sa fie prea mult. Depinde in fucntie de cat au intra la apa ciupercile.


La sfarsit se pune sare si piper dupa gust.



Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de ciuperci 13222
retete culinare - Salata de ciuperci 13223
retete culinare - Salata de ciuperci 13224
retete culinare - Salata de ciuperci 13225
retete culinare - Salata de ciuperci 13226

COMENTARII (12)

ela 1

04.10.2010, 18:35

am pus eu furculita lipsa

adasev12 1

04.10.2010, 19:00

bun...

ionix 1

05.10.2010, 08:21

Ela, mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!