Salata de ciuperci

de ionix in Salate, 5 Ian 2010 | 7369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu smantana
  • o lingura cu mustar
  • 150 ml ulei
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci:

 

Ciupercile se fierb si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit. 

Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si ciupercile.

Se lasa circa 5 minute sa se caleasca ciupercile apoi se pun intr-o sita la scurs.

Intre timp se freaca galbenusurile cu uleiul, treptat ca la maioneza. 

Dupa ce s-a terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si mustarul si se freaca bine. Apoi se adauga smantana si se amesteca bine.

Sosul creat se toarna peste ciuperci, dupa ce acestea au fost scurse si racite.

Atentie, nu puneti tot sosul pentru ca s-ar putea sa fie prea mult. Depinde in fucntie de cat au intra la apa ciupercile.

La sfarsit se pune sare si piper dupa gust.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de ciuperci-0
Salata de ciuperci-1
Salata de ciuperci-2
Salata de ciuperci-3
Salata de ciuperci-4

COMENTARII (12)

ela 1

04.10.2010, 18:35

am pus eu furculita lipsa

adasev12 1

04.10.2010, 19:00

bun...

ionix 1

05.10.2010, 08:21

Ela, mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04