Salată de ciuperci

de elucubratiiculinare in Salate, 4 Iul 2012 | 10458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci,
  • 4 roșii,
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat,
  • 1 ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță miere de albine,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • sare,piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de ciuperci:

Ciupercile se curăță de pieliță cu un cuțit mic. Toată lumea recomandă ca ciupercile să nu se spele, alegerea este a dvs. Ciupercile se feliază și se pun pe un grătar (plită) încins în prealabil. Se întorc după 2-3 minute și se lasă să se frigă și pe partea cealaltă. Se scot într-un castron.

Spălăm și feliem roșiile după care le aranjăm pe un platou. Curățăm ceapa, se taie fideluță și se pune peste roșii, apoi adăugăm ciupercile.

Într-un castron amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea de albine, sare și piper. Turnăm sosul peste ciuperci și presărăm mărar tocat mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

MIUTA 1

05.07.2012, 18:30

Imi place tare mult

RuxyRux 1

05.07.2012, 22:46

Tare bine arata! Deliciu trebuie sa fie!

MariaMagdalena 1

21.07.2012, 00:54

in primul rand ciupercile champignon, ca tipul asta observ ca l-ai gatit, ele nu se curata, ci doar se spala, si cel mai mare bucatar ti-ar spune ca nu se curata de pielita. Eventual poate taiem putin din codita daca e putin innegrita.Si in al doilea rand cipercile nu se fac in 6 minute . (2-3 min pe o parte si apoi inca 2-3 pe partea cealalta cum ai mentionat. Cipercile se fac intr-un timp putin mai lung, sau poate iti place sa le servesti crude, cine stie, sau poate le-ai scos din conserva gata fierte si le-ai pus pe gratar )

si in al treilea rand...uleiul de masline este amarui cand il pui in salata, depinde cat pui, dar probabil zeama de lamaie si mierea ii mai taie din amareala, e putin ciudata combinatia dar orcum o idee interesanta si trebuie sa fie buna reteta ta. dar nu ma pot pronunta, caci nu am incercat-o!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci