Salată de ciuperci

de elucubratiiculinare in Salate, 4 Iul 2012 | 6085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci,
  • 4 roșii,
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat,
  • 1 ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță miere de albine,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • sare,piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de ciuperci:

Ciupercile se curăță de pieliță cu un cuțit mic. Toată lumea recomandă ca ciupercile să nu se spele, alegerea este a dvs. Ciupercile se feliază și se pun pe un grătar (plită) încins în prealabil. Se întorc după 2-3 minute și se lasă să se frigă și pe partea cealaltă. Se scot într-un castron.

Spălăm și feliem roșiile după care le aranjăm pe un platou. Curățăm ceapa, se taie fideluță și se pune peste roșii, apoi adăugăm ciupercile.

Într-un castron amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea de albine, sare și piper. Turnăm sosul peste ciuperci și presărăm mărar tocat mărunt.

Poftă bună!

 

COMENTARII (18)

MIUTA 1

05.07.2012, 18:30

Imi place tare mult

Rux 1

05.07.2012, 22:46

Tare bine arata! Deliciu trebuie sa fie!

MariaMagdalena 1

21.07.2012, 00:54

in primul rand ciupercile champignon, ca tipul asta observ ca l-ai gatit, ele nu se curata, ci doar se spala, si cel mai mare bucatar ti-ar spune ca nu se curata de pielita. Eventual poate taiem putin din codita daca e putin innegrita.Si in al doilea rand cipercile nu se fac in 6 minute . (2-3 min pe o parte si apoi inca 2-3 pe partea cealalta cum ai mentionat. Cipercile se fac intr-un timp putin mai lung, sau poate iti place sa le servesti crude, cine stie, sau poate le-ai scos din conserva gata fierte si le-ai pus pe gratar )

si in al treilea rand...uleiul de masline este amarui cand il pui in salata, depinde cat pui, dar probabil zeama de lamaie si mierea ii mai taie din amareala, e putin ciudata combinatia dar orcum o idee interesanta si trebuie sa fie buna reteta ta. dar nu ma pot pronunta, caci nu am incercat-o!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59