Salata de ciuperci cu maioneza si castraveciori

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2013 | 15621 vizualizari

 

O reteta care nu are nevoie de prea multa prezentare. Mama o facea destul de des cand eram mica, ni se parea destul de racoritoare pentru un preparat care contine maioneza. Cantitatile de ciuperci si castraveciori pot varia in functie de gust, de obicei nu cantaresc ingredientele, insa acum va dau reteta exacta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 4 castraveciori acri, in otet ( eu am avut mini castraveciori )
  • sare, piper
  • 1 legatura marar
  • maioneza : 2 galbenusuri+100 ml ulei+1 lingura zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu maioneza si castraveciori:

 1.Ciupercile se curata, se spala si se pun la fiert. Eu le fierb la abur, insa nu e obligatoriu. Se lasa ra racit si se taie cubulete. 

2. Castraveciorii se taie si ei cubulete si se pun peste ciupercile taiate.

3. Maioneza m-am obisnuit s-o prepar dintr-un galbenus crud si unul fiert, la care adaug treptat uleiul. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zeama de lamaie, iar la sfarsit usturoiul pisat.

4. Mararul tocat fin il adaugam amestecului de ciuperci, iar la final maioneza. Se pastreaza la rece.

TIPS-URI

1

se poate adauga mai multa lamaie pentru cine doreste salata mai acrisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu maioneza si castraveciori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ela68 1

27.11.2013, 16:27

Da Cris, o sa pun si eu, mi-am dat seama dupa
Multumesc fetelor

Lia_ 1

10.12.2013, 21:42

de mult timp n-ai mai inregistrat nici tu

Ela68 1

11.12.2013, 08:32

Nu am timp Lia, poate in vacanta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci