Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O reteta care nu are nevoie de prea multa prezentare. Mama o facea destul de des cand eram mica, ni se parea destul de racoritoare pentru un preparat care contine maioneza. Cantitatile de ciuperci si castraveciori pot varia in functie de gust, de obicei nu cantaresc ingredientele, insa acum va dau reteta exacta.
1.Ciupercile se curata, se spala si se pun la fiert. Eu le fierb la abur, insa nu e obligatoriu. Se lasa ra racit si se taie cubulete.
2. Castraveciorii se taie si ei cubulete si se pun peste ciupercile taiate.
3. Maioneza m-am obisnuit s-o prepar dintr-un galbenus crud si unul fiert, la care adaug treptat uleiul. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zeama de lamaie, iar la sfarsit usturoiul pisat.
4. Mararul tocat fin il adaugam amestecului de ciuperci, iar la final maioneza. Se pastreaza la rece.
1
se poate adauga mai multa lamaie pentru cine doreste salata mai acrisoara
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult