Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret

de simona72 in Salate, 16 Feb 2013 | 2648 vizualizari

 

Cind aveti zile de nastere ale copiilor si vreti sa le organizati acasa evenimentul, astfel de aperitive va impresioneaza musafirii...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champinion
  • o ceapa
  • sare
  • pt maioneza:
  • un galbenus de ou crud si un galbenus de ou fiert
  • 250-300 ml ulei floarea soarelui
  • o lingura smantina
  • pt decor:
  • snacksuri pringles
  • o feliuta de ardei rosu
  • un fir ceapa verde
  • mac
  • o folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret:

Curatam ciupercile, le spalam si le fierbem in apa. Cind sunt gata de fiert le lasam sa se raceasca, le stoarcem in maini cit putem de bine pt a scoate surplusul de apa din ele, le dam prin masina de toacat sau robot. Ceapa o taiem cit putem noi de marunt, adaugam sare dupa gust si facem o maioneza din galbenusuri si ulei, iar la urma cind este gata maioneza adaugam o lingura de smintina. Incorporam maioneza cu ciupercile si ceapa, le amestecam pe toate cu grija ca maioneza sa nu se taie.

Asezam compozitia pe o farfurie rotunda, ii dam o forma rotunda compozitiei, dupa ce am nivelat-o si aranjat-o frumos, decupam o forma rotunda care sa se incadreze peste compozitia de ciuperci, presaram mac sa acopere in intregime folia de aluminiu, taiem o feliuta de ardei rosu pt gura, doua feliute din ceapa verde, dar din partea alba, pt ochi si doua feliute din partea verde de la ceapa pt sprincene. De jur imprejurul compozitiei de ciuperci punem felii de snacksuri pringles.

Pofta buna si distractie placuta!!!

 

TIPS-URI

1

Aperitivul este bun, dar va asigur ca va veti impresiona musafirii

2

Desigur ca dupa ce i-ati impresionat si doriti sa si mincati, detasati folia de aluminiu cu mac de deasupra

COMENTARII (10)

Lau 1

17.02.2013, 09:45

laura_n 1

17.02.2013, 09:58

faina ideea, cat despre ciuperci... bestiale

Bya Ralu 1

19.02.2013, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55