Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret

de simona72 in Salate, 16 Feb 2013 | 4672 vizualizari

 

Cind aveti zile de nastere ale copiilor si vreti sa le organizati acasa evenimentul, astfel de aperitive va impresioneaza musafirii...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champinion
  • o ceapa
  • sare
  • pt maioneza:
  • un galbenus de ou crud si un galbenus de ou fiert
  • 250-300 ml ulei floarea soarelui
  • o lingura smantina
  • pt decor:
  • snacksuri pringles
  • o feliuta de ardei rosu
  • un fir ceapa verde
  • mac
  • o folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret:

Curatam ciupercile, le spalam si le fierbem in apa. Cind sunt gata de fiert le lasam sa se raceasca, le stoarcem in maini cit putem de bine pt a scoate surplusul de apa din ele, le dam prin masina de toacat sau robot. Ceapa o taiem cit putem noi de marunt, adaugam sare dupa gust si facem o maioneza din galbenusuri si ulei, iar la urma cind este gata maioneza adaugam o lingura de smintina. Incorporam maioneza cu ciupercile si ceapa, le amestecam pe toate cu grija ca maioneza sa nu se taie.

Asezam compozitia pe o farfurie rotunda, ii dam o forma rotunda compozitiei, dupa ce am nivelat-o si aranjat-o frumos, decupam o forma rotunda care sa se incadreze peste compozitia de ciuperci, presaram mac sa acopere in intregime folia de aluminiu, taiem o feliuta de ardei rosu pt gura, doua feliute din ceapa verde, dar din partea alba, pt ochi si doua feliute din partea verde de la ceapa pt sprincene. De jur imprejurul compozitiei de ciuperci punem felii de snacksuri pringles.

Pofta buna si distractie placuta!!!

TIPS-URI

1

Aperitivul este bun, dar va asigur ca va veti impresiona musafirii

2

Desigur ca dupa ce i-ati impresionat si doriti sa si mincati, detasati folia de aluminiu cu mac de deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghebe cu maioneza