Salata de conopida

de ela in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2012 | 2344 vizualizari

 

am pornit de la o reteta de pe site

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita de marime
  • 1 ceapa mica
  • 6 catei de usturoi(mai multi sau mai putini,dupa gust)
  • 2 oua fierte
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 80 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1lingurita mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Punem intr-o oala apa cu sare la fiert. Rupem conopida buchetele, o spalam si o punem in apa clocotita. Lasam pana se inmoaie, cam 15 minute. Scoatem intr-o sita si lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Apoi sfaram bine cu o furculita conopida.

Preparam maioneza din galbenusul crud, cel fiert pasat, mustar, sare si ulei, sa ne iasa vreo 7 linguri.

Ceapa o curatam si o dam pe razatoarea mica. Si cascavalul il radem pe aceiasi razatoare. Usturoiul il curatam si il pisam.

In maioneza adaugam pe rand smantana, albusul ramas de la ou si oul fiert dat pe razatoare, cascalul ras, ceapa si usturoiul si omogenizam bine. Adaugam si conopida si amestecam bine. Condimentam daca mai trebuie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de conopida 193663
retete culinare - Salata de conopida 193664
retete culinare - Salata de conopida 193665
retete culinare - Salata de conopida 193666
retete culinare - Salata de conopida 193667
retete culinare - Salata de conopida 193668
retete culinare - Salata de conopida 193669
retete culinare - Salata de conopida 193689

COMENTARII (42)

adry88 1

15.12.2012, 19:17

place

ela 1

15.12.2012, 22:14

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:19

Hmmm, n-are ce să nu-mi placă la rețeta aceasta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S