Salata de crevete cu pepene galben

de Bucataria_lui_Tavi in Salate, 23 Mai 2010 | 3359 vizualizari

 

Astazi va prezint o salata exotica, racoritoare si dietetica. Combinatia de rosii, crevete, pepene si iaurt este de-a dreptul apetisanta, asa incat va veti putea impresiona in mod sigur prietenii cu aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  •  1 pepene galben;
  • 6 rosii cherry;
  • 150 g crevete fiert;
  • 200 g iaurt;
  • zeama de la 1/2 de lamaie;
  • 1 lingura de otet sherry;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 1 legatura de marar verde, tocat;
  • sare si piper dupa gust.  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de crevete cu pepene galben:

Pregatire ingrediente: Fierbeti crevetele decorticat cca. 5 minute. Dupa ce ati fiert crevetele puneti-l la scurs, intr-o strecuratoare, si lasati-l sa se racoreasca. Intre timp tocati mararul, scoateti samburii din rosii si taiati-le felii, dupa care stoarceti lamaia.

Taiati pepenele pe jumatate, scoateti samburii, dupa care scoateti pulpa de pepene cu o lingura. Taiati pulpa cuburi si crestati coaja de pepene cu un cutit, de jur imprejur, sub forma de dinti de fierastrau.

In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru prepararea salatei.

Preparare salata:Turnati, peste iaurt, zeama de lamaie, uleiul, otetul si condimentati cu un praf de sare si de piper. Amestecati pana se integreaza toate ingredientele si obtineti un sos omogen.

Intr-un castron adaugati rosiile, cuburile de pepene galben, crevetele si adaugati deasupra jumatate din dressing. Amestecati, dupa care puneti salata, cu o lingura, in jumatatile de pepene. Turnati restul de dressing deasupra, presarati marar tocat din belsug, dupa care o puteti servi.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (8)

Roxana 1

26.05.2010, 19:58

creveti

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 22:47

super

brunetica 1

20.11.2011, 17:13

arat super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04