Salata de cuscus

de radu_popovici in Mancaruri de post, 17 Apr 2011 | 5691 vizualizari

COMENTARII (5)

MIUTA 1

18.04.2011, 00:55

Arata tare bine,delicioasa

mihaelar63 1

18.04.2011, 08:13


Am vazut cus-cus din acela , dar tot este instant ? sau este specificat pe cutie ?

jolygina 1

18.04.2011, 09:11

am vz si eu cus cus in magazin ,am sa incerc si eu ,pana acum nu am mancat

Lau 1

18.04.2011, 10:20

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 13:42

Foarte buna si apetisanta; reteta ta este mai rafinata si mai aromata fata de cea pe care o fac eu; in plus eu adaug boabe de naut fiert si frunze de menta proaspata.Varianta mea este cu migdale prajite putin in ulei.Am sa incerc neaparat si cu suc de portocale.
In Iordania si Palestina se mai gaseste o alta varianta de cuşcuş , numita "maftoul".
Este foarte asemanator cu cuşcuşul gatit in tarile arabe din nordul Africii; dar acesta este pregatit cu faina de gris si are o culoare mai albicioasa.
Maftoulul se pregateste din burgul( grau sfaramat) marunt si faina de grau, care se freaca in maini cu o cantitate mica de apa ,ulei de masline si sare pana se obtin bilute mici de aluat( cu cat e gospodina mai priceputa ,cu atat sunt mai mici bilutele).
Este o operatie foarte laborioasa si azi se foloseste de gata de la supermarket uscat sau congelat.
De asemenea stafidele sunt foarte populare in tarile arabe( in special in Arabia Saudita) la prepararea pilafurilor.
Multumesc de reteta
http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-cuscus-de-post-13554.html
http://www.bucataras.ro/retete/maftoul-cu-pui-specific-palestinei-14005.html
Retetele mele sunt invatate de la localnice si cel mai probabil unele nu le veti gasi in meniul restaurantelor.
O zi buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de post