Salata de dovlecei cu maioneza

de mirela0911 in Salate, 23 Iul 2015 | 25367 vizualizari

 

Folosim dovleceii in orice combinatie! Iar aceasta salata este perfecta la micul dejun sau cina, de ce nu?

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mari
  • apa, sare
  • 1 galbenus
  • 250 ml ulei
  • 1-2 lgt mustar
  • 140 g iaurt gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei cu maioneza:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.

Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul lingurei.

Intre timp se pregateste maioneza. Toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Dupa ce s-a scurs de apa dovleacul, se amesteca cu maioneza si iaurtul, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.

Pofta buna sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Sa nu stoarceti chiar de tot dovleceii, sa fie putin zemosi.

2

Maioneza se poate prepara in ce cantitate doriti, in functie de cat dovleac aveti.

3

Este foarte buna cu paine prajita.

RETETA IN IMAGINI

Salata de dovlecei cu maioneza-0
Salata de dovlecei cu maioneza-1
Salata de dovlecei cu maioneza-2
Salata de dovlecei cu maioneza-3
Salata de dovlecei cu maioneza-4
Salata de dovlecei cu maioneza-5
Salata de dovlecei cu maioneza-6

COMENTARII (31)

mirela0911 1

28.07.2015, 06:35

Anca ma bucur mult ca ti-a plăcut!

mirela0911 1

28.07.2015, 06:36

Mulțumesc Miha!

Lenahopes 1

10.07.2016, 15:51

Nu ati mentionat de care tip de dovlecei ati folosit? Dovlecei romanesti sau tzuchini? Care este gramajul dovleceilor si in functie de tipul lor cata apa puneti la fiert?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04