Salata de dovlecei cu usturoi

de Patricia Iordache in Salate, 20 Iul 2013 | 13370 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la mama unei prietene. N-am mancat pana anul acesta asa ceva, dar acum, ca am incercat, voi mai face aceasta salata pentru ca-mi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. dovlecei (5-6 bucati mari);
  • 80-100 ml. ulei;
  • 10 catei de usturoi;
  • sare;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei cu usturoi:

Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca.

Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga.

Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim cu un capac. Amestecam din 15 in 15 minute avand grija ca sa nu se lipeasca de fundul ceaunului.

Compozitia va incepe sa scada si dupa aproximativ 40 minute, adaugam 5 catei de usturoi pisati, amestecam bine si mai lasam inca 15 min.

Cand compozitia a scazut aproape la jumatate si incepe sa-si schimbe culoarea (se mai inchide), oprim focul si adaugam si ceilalti 5 catei de usturoi ramasi (pisati).

Potrivim de sare, lasam sa se raceasca si servim.

 

TIPS-URI

1

Salata este foarte buna daca o servim alaturi de rosii si/sau o bucata de branza nu foarte sarata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de dovlecei cu usturoi 246032
retete culinare - Salata de dovlecei cu usturoi 246033
retete culinare - Salata de dovlecei cu usturoi 246034
retete culinare - Salata de dovlecei cu usturoi 246035
retete culinare - Salata de dovlecei cu usturoi 246036
retete culinare - Salata de dovlecei cu usturoi 246037

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:25

Ruxy...sotului meu nu i-a placut. Dar eu am mancat tot ca tare mult mi-a placut!

jolygina 1

20.07.2013, 23:14

marianascarlat 1

21.07.2013, 10:49

Buna salata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D