Salata de dovlecei cu usturoi

de Patricia Iordache in Salate, 20 Iul 2013 | 23524 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la mama unei prietene. N-am mancat pana anul acesta asa ceva, dar acum, ca am incercat, voi mai face aceasta salata pentru ca-mi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. dovlecei (5-6 bucati mari);
  • 80-100 ml. ulei;
  • 10 catei de usturoi;
  • sare;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei cu usturoi:

Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca.

Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga.

Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim cu un capac. Amestecam din 15 in 15 minute avand grija ca sa nu se lipeasca de fundul ceaunului.

Compozitia va incepe sa scada si dupa aproximativ 40 minute, adaugam 5 catei de usturoi pisati, amestecam bine si mai lasam inca 15 min.

Cand compozitia a scazut aproape la jumatate si incepe sa-si schimbe culoarea (se mai inchide), oprim focul si adaugam si ceilalti 5 catei de usturoi ramasi (pisati).

Potrivim de sare, lasam sa se raceasca si servim.

TIPS-URI

1

Salata este foarte buna daca o servim alaturi de rosii si/sau o bucata de branza nu foarte sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:25

Ruxy...sotului meu nu i-a placut. Dar eu am mancat tot ca tare mult mi-a placut!

jolygina 1

20.07.2013, 23:14

marianascarlat 1

21.07.2013, 10:49

Buna salata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de dovlecei cu maioneza