Salata de fasole galbena cu usturoi

de susu in Mancaruri de post, 17 Dec 2010 | 4090 vizualizari

 

Aceasta salata este deosebit de buna dupa cum cred ca stie fiecare roman in parte, doar ca e cam "grasuta" pentru ficat. Calitul acela nesanatos ii da un gust nemaipomenit asa ca cine se incumeta ii recomand cu mare drag. Merge foarte bine rece de la frigider si este mai buna servita a doua zi. Este potrivita atunci cand nu prea ai idei ce sa incropesti si ai prin camara vreo doua borcane de fasole.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane de fasole galbena sau verde (sau ½ kg fasole proaspata)
  • Ceapa alba din belsug (1/2 kg)
  • Usturoi cateva capatani
  • Ulei
  • Sare sau vegeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole galbena cu usturoi:

Fasolea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Ceapa se toaca marunt de mana si usturoiul se paseaza. Se caleste ceapa intr-o cantitate generoasa de ulei pana isi schimba culoarea, sa fie aurie. Se adauga apoi usturoiul si se caleste si el. La final punem fasolea scursa bine si le calim impreuna. Potrivim de sare si asta-i tot. Se serveste rece de la frigider. Este o mancare grea dar foarte gustoasa. Cine doreste poate pune fasolea la scurs de ulei.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de fasole galbena cu usturoi-0
Salata de fasole galbena cu usturoi-1
Salata de fasole galbena cu usturoi-2
Salata de fasole galbena cu usturoi-3
Salata de fasole galbena cu usturoi-4

COMENTARII (10)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:31

foarte buna

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:14

Foarte buna aceasta salatica....

diaconta 1

18.12.2010, 22:33

Bunica imi facea mereu (doar ca fara ceapa)se tot intreba cum de tot mai poftesc la ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04