Salată de fasole păstăi cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Salate, 6 Iul 2012 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole galbenă lată,
  • 1 dovlecel,
  • 4 fire de ceapă verde,
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat,
  • 1 lingură oțet de mere cu miere,
  • o linguriță miere,
  • o lingură ulei de măsline,
  • o căpățână usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de fasole păstăi cu dovlecei:

Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două. Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele. Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15 minute. Dovlecelul se pune și el la fiert separat în altă crăticioară, în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5-7 minute. Atât fasolea păstăi, cât și dovleceii se scot într-o strecurătoare, apoi se pun într-un castron.

Amestecăm bine uleiul cu oțetul, usturoiul pisat, mierea și mărarul. Adăugăm în castron peste păstăi, ceapa verde tocată și sosul preparat. Condimentăm cu sare și piper. Amestecăm ușor și dăm la rece. Servim ca atare sau lângă o fripturică.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de fasole păstăi cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salată de fasole verde şi ciuperci cu dressing de muştar