Salata de Fasole Verde

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2011 | 2409 vizualizari

 

Am primit 1 kg si ceva de fasole verde,care era mov asa nefiarta.Am avut emotii cu ea,dar cine mi-a dat-o m-a asigurat ca nu e nici o problema cu ea.Am spalat-o si am curatit-o de codite.Am oprit 2 maini ,cam 300 g .Restul am pus-o la congelator,convinsa ca nu e nimic de capul ei si ca dupa ce gatesc o data o sa arunc restul de acolo.Nu e chiar asa.
Am servit-o ca garnitura la o pulpa de pui prajita tot la cuptor.Eu nu prajesc nimic in ulei,la tigaie,fac totul la cuptor:carne,chiftelute.Am probleme cu ficatul.
De aceea vreau sa incerc si Dovleceii pane la cuptor,o reteta care am vazut-o ceva mai devreme pe site,la Rocsi_1612,ca mor dupa ei,dar pt. ca vreau sa evit prajelile nu am mai facut,dar nici nu m-a dus mintea sa incerc la cuptor.
Acum gata cu vorbaria ! Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole verde
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ardei Kapia de la borcan
  • 1 lingurita pasta rosii desfacuta in 100 ml apa(cine are bulion poate pune,dar mai reduce cantitatea de apa)
  • sare,piper,vegeta
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Fasole Verde:

Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum).

Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul ingredientelor(sare,piper,vegeta,ardeiul,marar ,ceapa calita,usturoiul taiat feliute si pasta de rosii)si se transfera intr-un vas termorezistent cu capac.Trebuie sa aibe lichid cam pana aproape de jumatatea compozitiei.

Se da la cuptorul incins,la foc mic,30-45 min,pana se contopesc aromele.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de Fasole Verde-0
Salata de Fasole Verde-1

COMENTARII (9)

adry88 1

03.07.2011, 12:28

ionela2682 1

03.07.2011, 14:24

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20