Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
deci am facut si eu acum exact ca Ina...am cumparat niste salata de fructe de mare si am stat toata ziua si m-am uitat la ea...si m-am gandit de ce oare am luat-o...din curiozitate, zic...si daca tot am luat-o tre sa o si gatesc...dar intrebarea e : cum? ...am tras cu ochiul pe ici pe colo si am combinat eu ceva, ce m-am gandit ca mi-ar placea...
na...ce sa zic...e...buna...are gust de peste...nu-s eu foarte incantata...poate dupa o o reteta super ar avea alt gust...poate...altadata...
Mai inatai fructele de mare (care erau in cutie, cu ulei), le-am turnat asa cum au fost intr-o cratita cu apa sarata, am pus foile de dafin, crenguta de rozmarin, 3 catei de usturoi taiati si boabe de piper si am lasat sa fiarba 10 min.
Le-am scurs, am scos bucatile de usturoi si boabele de piper si le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline, lasandu-le cam 10 min sa se patrunda, la foc mic.
Separat, am pus la fiert in apa cu sare si am fiert orezul, mazarea si morcovul feliat.
Le-am fiert al dente, apoi le-am strecurat si le-am pus peste fructe in cratita, mai lasandu-le inca 5 min si cu legumele.
Am lasat apoi sa se raceasca.
Intre timp am facut maioneza si am amestecat-o cu iaurtul si un catel de usturoi pisat.
Cand salata a fost complet rece am adaugat salsa de maioneza si am amestecat usor totul.
Deasupra am mai pus putin ketchup si gata....
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult