Salata de fructe în jeleu

de Catalina L in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 440 vizualizari

 

O salata diferita si foarte usor de facut.


Un mariaj reusit intre dulceața mangostanului, parfumul căpșunilor si gustul acrisor al lamaii.


Fructul de mangostan este un fruct delicios pe care l-am savurat in vacanta in Tailanda.


Se serveste rece atat prospat cat si-n conserva.


In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut”.


Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani.


Studiile au aratat ca mangostanul restabileste sanatatea sistemului digestiv, a rinichilor, a pielii si a altor organe.


Pe linga xantoni, intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/salata-de-fructe-in-jeleu.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g căpșuni
  • 1 lamaie
  • 1 cutie de 565 g mangostan
  • 2 linguri zahăr
  • busuioc sau frunze de mentă
  • 3 foi de gelatină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fructe în jeleu:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).

Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri.

Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul.

Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina scursa bine. Amestecam si lasam dsa se raceasca amestecandd don cand in cand.

Incepem sa ornam formele cu fructe. 

Eu am folosit forme de silicon individuale, puteti folosi pahare..

Punem fructele in forme si turnam deasupra siropul pregatit (amestecati-l inainte).

Dati la rece 12 ore. Pastrati cateva fructe pentru decorul final.

Rasturnati formele, decorati si serviti.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de fructe în jeleu-0
Salata de fructe în jeleu-1
Salata de fructe în jeleu-2
Salata de fructe în jeleu-3
Salata de fructe în jeleu-4
Salata de fructe în jeleu-5
Salata de fructe în jeleu-6
Salata de fructe în jeleu-7

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

30.05.2016, 11:10

foarte buna!

Rocsi 1

30.05.2016, 20:26

Ce faina o fi la gust!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:39

ce bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41