Salata de ghebe

de papabundetot in Salate, 10 Noi 2013 | 2823 vizualizari

 

Pentru ca tot plangeam eu ca mi-e pofta de ciuperci de padure,am primit de la cineva o punguta cu ghebe congelate,initial am crezut ca sunt intregi si ma gandeam la o bunatate de ciulama,insa dupa decongelare am constatat ca sunt tocate foarte marunt asa ca am schimbat planul din mers si am facut o salata de ciupercute.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • o mana de ghebe tocate marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou,
  • sare
  • 1 lingrita mustar
  • 300 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ghebe:

Ghebele le-am lasat sa se decongeleze bine,de seara pana dimineata,apoi le-am scurs bine de apa.

Intr-un borcan de 800 gr am pus 1 ou,300 ml ulei,1 lingurita mustar si sare am introdus blenderul de mana si am facut o maioneza rapida cu mai putin colesterol decat cea facuta numai din galbenus.Am amestecat mai intai la fundul borcanului,apoi pe masura ce maioneza se forma am ridicat usor cate 1 cm blenderul pana cand tot uleiul s-a incorporat foarte bine si am obtinut o maioneza ferma (statea ff bine si cand am intors invers borcanul).

Intr-un castron am pus ciupercile scurse bine de apa,maioneza si usturoiul,am amestecat si gata salata de ciuperci.

Un aperitiv rapid si foarte bun.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de ghebe-0
Salata de ghebe-1

COMENTARII (7)

Rocsi 1

10.11.2013, 18:52

Ce faina este pe paine prajita

deyutzky 1

10.11.2013, 18:55

diana_k 1

10.11.2013, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41