Salata de iarna cu gogonele si ardei kapia

de FraicheBistro in Conserve, 1 Mar 2011 | 20670 vizualizari

 

O reteta de care te poti bucura in sezonul rece este salata de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
  • - gogonele (2 kg.)
  • - ardei kapia (2 kg.)
  • - ceapa galbena (1 kg.)
  • - otet (1 l)
  • - 2 cani de zahar
  • - 4 linguri de sare
  • - piper, foi dafin, hrean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna cu gogonele si ardei kapia:

Din aceste cantitati o sa-ti iasa aproximativ 10 borcane de 400 grame de salata de iarna.

Taie gogonelele in sferturi si apoi in feliute de aproximativ 0.5 cm. Taie ardeii fideluta si ceapa solzi

Fierbe otetul cu zaharul, sarea si mirodeniile intr-o oala. Tine oala pe foc in continuare si adauga treptat ceapa, ardeii si gogonelele lasandu-le cate 2 minute, pana isi schimba putin culoarea, dupa care le scoti cu o paleta intr-un lighean.

Atentie, nu se pun toate o data si nici intreaga cantitate din fiecare deoarece nu vor avea loc in oala. Trebuie sa pui jumatate din catitatea de ceapa timp de doua minute, apoi jumatate din gogonele timp de 2 minute, apoi jumatate din ardei timp de 2 minute, si tot asa

Acum ai toate legumele in lighean. Amesteca-le bine si pune-le in borcane. Dupa ce ai umplut fiecare borcan pune cate 2-3 linguri de zeama in care ai fiert legumele, pana cand se acopera. Pune capacele si pune-le in camara pentru iarna.

www.fraiche-bistro.blogspot.com

 

 

COMENTARII (10)

FraicheBistro 1

24.03.2011, 17:32

Dragele mele,

Va astept si pe pagina noastra de Facebook http://www.facebook.com/pages/Fraiche-Bistro/186188271413365
Veti gasi retete foarte bune

nadina73 1

25.03.2011, 21:01

Bine ai venit

artanu 1

24.09.2011, 09:26

Excelenta salata, merge iarna de minune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04