Salata de icre

de Retete cu Margareta Cismasiu in Salate, 16 Apr 2015 | 1722 vizualizari

 

Salata de icre este preferata mea. Nu conteaza ce icre sunt,de crap sau stiuca,le ador la fel de mult. De la mine din frigider nu lipseste niciodata borcanul cu icre sarate.

 

INGREDIENTE

  • 150gr icre,
  • 300ml ulei,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • 100ml apa minerala,
  • 1 ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Intotdeauna cand iau peste, caut sa vad daca nu are icre. Daca am acest noroc, le scot frumos avand grija sa nu se sparga saculetii in care sunt. Desfac eu saculetii si, cu lama netaioasa a cutitului le curat bine de vinisoare si le pun intr-un tifon, la scurs 10-12 ore. Dupa ce s-au scurs bine bine le amestec cu sare grunjoasa. Cantitatea de sare difera in functie de cantitatea de icre. Pentru o pastrare indelungata se pune o cantitate de sare egala cu 10% din cantitatea de icre. Astfel preparate icrele se pun in borcan si stau pana la 6 luni.

Dupa o saptamana de la sarare, icrele se pot folosi

Am auzit multe retete de salata cu adaos de gris,paine,cartofi.Am incercat si eu o data si am pus gris in salata de icre,dar am zis ca nu mai fac niciodata asa.E pacat sa stricati gustul icrelor cu asa ceva.

Intr-un vas cu peretii inalti se pun icrele. Se adauga o lingura de ulei si se mixeaza cu mixerul la viteza minima pana incepe sa se lege.Se mai adauga putin ulei si se mixeaza in continuare.Se continua tot asa,punand cate putin ulei si avand grija sa se incorporeze bine in masa de icre.Cand sunt legate bine,se poate mari putin viteza mixerului pana devin batoase.In acest moment se adauga,putin cate putin,apa minerala alternand cu uleiul.Se mixeaza pana ajunge la consistenta dorita.Se adauga zeama de lamaie in functie de cate de acre doriti sa fie.

La final se adauga ceapa tocata marunt. Nu o dati pe razatoare pentru ca va fi prea intens gustul de ceapa.
Sunt delicioase, cu un gust intens de peste si bobitele care pocnesc intre dinti.

  

 

COMENTARII (8)

poa 1

17.04.2015, 08:55

Am sa incerc si eu!

tarasmariana 1

17.04.2015, 19:48

mirela0911 1

18.04.2015, 15:05

Si mie imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59