Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Salata de icre este cu siguranță una dintre cele mai des întâlnite aperitive de pe mesele noastre. Dar, totuși, parcă nici măcar nu e nevoie de-o ocazie specială pentru a le pregăti; ele sunt ideale savurate la micul dejun sau pot fi o mică gustare atunci când ai la îndemână biscuiți din tărâțe ori câteva crutoane.
De această dată m-am gândit să reinventez această salată și să-i dau un strop de culoare și un iz mai aparte mai ales că avem ingredientul special la îndemână. SunFood este nelipsit din cămara mea.
Presimt că această variantă a binecunoscutei salate de icre va deveni una din rețetele mele preferate.
Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte.
Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am adăugat zeama de lămâie și puțin câte puțin, prin pâlnie, uleiul de floarea soarelui. Când salata a început să se lege și să capete consistență am adăugat miezul de pâine și am continuat mixarea până când acesta s-a încorporat complet. Am adăugat porumbul ușor tocat, turmericul și ceapa. Am pornit din nou robotul pentru câteva zeci de secunde până când salata a devenit o pastă omogenă. Am servit salata pe bănuți din pâine rumenită. Poftă bună!
1
Preparați icrele atunci când au ajuns la tempera camerei.
2
Folosiți la prepararea salatei de icre numai uleiuri cu gust neutru.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult