Salată de icre cu porumb

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2016 | 3820 vizualizari

 

Salata de icre este cu siguranță una dintre cele mai des întâlnite aperitive de pe mesele noastre. Dar, totuși, parcă nici măcar nu e nevoie de-o ocazie specială pentru a le pregăti; ele sunt ideale savurate la micul dejun sau pot fi o mică gustare atunci când ai la îndemână biscuiți din tărâțe ori câteva crutoane. 
De această dată m-am gândit să reinventez această salată și să-i dau un strop de culoare și un iz mai aparte mai ales că avem ingredientul special la îndemână. SunFood este nelipsit din cămara mea. 
Presimt că această variantă a binecunoscutei salate de icre va deveni una din rețetele mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • 150 g icre ( după preferințe )
  • 50 g griș
  • 20 g miez de pâine
  • 150 g porumb Sun Food
  • o ceapă mică
  • zeamă de lămâie
  • un praf de turmeric
  • ulei de floarea soarelui ( aproximativ 300 ml )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de icre cu porumb:

 

   Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte.

   Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am adăugat zeama de lămâie și puțin câte puțin, prin pâlnie, uleiul de floarea soarelui. Când salata a început să se lege și să capete consistență am adăugat miezul de pâine și am continuat mixarea până când acesta s-a încorporat complet.    Am adăugat porumbul ușor tocat, turmericul și ceapa. Am pornit din nou robotul pentru câteva zeci de secunde până când salata a devenit o pastă omogenă.    Am servit salata pe bănuți din pâine rumenită.     Poftă bună!

TIPS-URI

1

Preparați icrele atunci când au ajuns la tempera camerei.

2

Folosiți la prepararea salatei de icre numai uleiuri cu gust neutru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de icre cu porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rita Ilies 1

09.01.2016, 15:25

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:16

C at de bine arata!!!

Rita Ilies 1

10.01.2016, 13:33

Merci, Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe si Ceva fin