Salata de icre de crap

de Bucataria Stefaniei in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2014 | 4289 vizualizari

 

Daca nu ati incercat inca reteta de casa, nu este timpul pierdut. Va garantez ca nu veti mai cumpara niciodata salata de icre din comert. Este foarte gustoasa si merita tot efortul mic pe care il depuneti. Ca tot vin sarbatorile Pascale nu strica sa avem ca aperitiv pe masa plina cu bunatati. Nu mai stau mult la povestit deoarece cu siguranta stiti despre ce bunatate este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 350-400g icre proaspete de crap
  • 350-400ml ulei de floarea soarelui de buna calitate
  • 100ml apa minerala
  • 1/2 suc de lamaie
  • 3 fire ceapa verde
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de crap:

   Daca icrele sunt cumparate, atentie la sare deoarece comerciantii pun multa sare. Indicat ar fi sa nu mai adaugati deloc. Daca sunt proaspete direct din peste, se adauga 1/2 lingurita sare si se tin la rece pentru 1-2 zile. Se mai adauga in timpul prepararii in caz de este nevoie.

   Intr-un bol se mixeaza icrele in aceasi directie la viteza mica timp de 2 minute. Dupa cele 2 minute de mixat, se adauga uleiul putin cate putin turnat in fir subtire cu pauza pana se incorporeaza bine. Nu foarte mult deoarece se poate taia ca la maioneza si nu uitati tot timpul trebuie mixat in aceasi directie, nu inainte sau inapoi, sau de jos in sus. 

   In acest timp se toarna si cate un shot de apa minerala. Nu trebuie pusa toata apa, ci cat sa le albeasca putin si pentru a iesi salata mai pufoasa. Eu am turnat 3 shoturi.

   Dupa ce s-a adaugat tot uleiul, se pune si sucul de lamaie tot la fel de usor ca uleiul si la sfarsit se adauga ceapa taiata rondele mici. In acest timp se poate adauga sare in functie de gust.

   Asta este tot. Noi am servit cu paine proaspata, felii de ridiche si rosie dulce si coapta, mmmm!

   Sa aveti pofta!

 

   Nu uitati sa ma vizitati pe: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MIUTA 1

19.04.2014, 00:01

Am pus reteta la favorite,sigur o sa o fac

Bucataria Stefaniei 1

19.04.2014, 10:56

este foarte buna, a fost prima pofta de graviduta si am mancat pana nu am mai putut.

Bya Ralu 1

30.10.2014, 16:33

Cat de bine arată

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de crap