Salata de iutari la borcan

de Ksenya in Mancaruri de post, 8 Aug 2013 | 6178 vizualizari

 

Aceasta salata se prepara usor si este excelenta iarna langa o friptura de porc de Craciun ,are o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • iutari
  • otet de 9 grade
  • sare
  • foi de dafin
  • usturoi
  • borcane de 750-800 g
  • apa
  • sare
  • boabe piper
  • buchet de marar (partea florala)
  • enibahar
  • rodele de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iutari la borcan:

Culegem ciupecile din cele mai sanatoase.

Le curatam de pamant,le spalam in cateva ape,le punem intr-o oala incapatoare,de la momentul de cand da in clocot lasam inca 15 min.

Le scoatem si le scurgem intr-o sita,lasam sa se racoreasca pentru a putea la le taiem felii mai mari.

Feliile le punem in borcane bine spalate cu cate la un borcan se pun: 2 catei de usturoi ,4 boabe de ienibahar ,8 boabe de piper ,2-3 rondele de ceapa si buchetul de marar.La sfarsit se toarna marinada preparata din o parte otet 2 parti apa,se da in clocot,se toarna marinada in borcane, se infileteaza  bine si se pun la cuptor pentru 10 minute,la foc mic.Se opreste cuptorul si se las borcanele pana se racesc complet.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La prepararea salatei se scurge zeama ,iutarii se stropesc cu ulei de masline,ceapa si patrunjel verde.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de iutari la borcan 250557
retete culinare - Salata de iutari la borcan 250558
retete culinare - Salata de iutari la borcan 250559

COMENTARII (11)

ALIGIULIA 1

02.09.2013, 18:46

SE POATE FACE SI CU CIUPERCI CHAMPIGNON?

babi5 1

03.09.2013, 07:45

Ksenya 1

24.09.2013, 09:19

Aligulia, n-am incercat,probabil dar va fi mai putin aromata si picanta.Multumesc de trecere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29