Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

de Mihaela11_jo in Salate, 23 Iul 2011 | 5795 vizualizari

 

O salata in care dulceata vinetelor alterneaza cu gustul acrisor al laptucilor.
Am vazut aceasta reteta la canalul arab culinar de 24/7 numit "FATAFEAT"

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura laptuci  
  • 2-3 vinete mici( sau o vanata de marime mijlocie)  
  • 1 ceapa rosie  
  • 2 rosii de marime medie  
  • 1 lamaie de marime medie  
  • 2 linguri de miere de albine  
  • ulei de masline virgin  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca:

Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi se storc bine de apa.

Se incinge intr-o tigaie mai adanca( de tip wok) uleiul de masline si se calesc vinetele pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie .

Se spala laptucile si se aseaza pe un platou.

Rosiile se taie si se aseaza pe laptuci.

Ceapa rosie se taie pestisori si se presara peste rosii, apoi se adauga vinetele calite.

Se prepara o vinegreta din ulei de masline virgin,sucul de lamaie,sare,piper  si 2 linguri de miere.

Se toarna peste salata inainte de servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

10.10.2014, 06:43

arata bine!!

mihaelar63 1

22.10.2014, 18:12

Ce bine arata , vreau si eu
Interesanta specie de laptuci . Eu precis aici nu am sa gasesc . Mie imi pare ca seamana cu frunzele verzi de mazare sau de bob

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete