Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei

de DinDragostePentruGatit in Salate, 6 Apr 2012 | 6732 vizualizari

 

O salată rapidă, potrivită pentru o zi de post...şi nu numai (poate fi servită cu peşte sau carne de pui la grătar).

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari;
  • 1 sfeclă;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe roşii;
  • miez de nucă;
  • seminţe de in;
  • seminţe de floarea soarelui;
  • zeamă de lămâie sau oţet balsamic;
  • ierburi aromate (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei:

Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare.

Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri.

După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii.

Se aşează legumele în farfurie, se stropesc cu zeamă de lămâie (sau oţet balsamic)

Se condimentează (sare, piper - proaspăt măcinat, eu am pus şi puţin ierburi aromate - ciboulette, pătrunjel, etc.) şi se presară nuci, seminţe de in şi de floarea soarelui.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Am folosit zeamă de lămâie pentru a menţine culorile vii; e foarte bun şi cu oţet balsamic, însă se schimbă aspectul salatei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata crocanta de legume