Salată de Paste

de articook in Paste, 8 Iun 2010 | 1692 vizualizari

 

Cea mai buna salata de paste, inspirata de la Jamie O.
Extrem de usor de preparat, si foarte buna.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste scoici
  • 3 catei de usturoi
  • 5 rosii mari ( 600 g 
  • 2 maini de masline negre fara samburi nesarate
  • otel de vin rosu
  • ulei de masline extra virgin
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • busuioc proaspat sau uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de Paste:

Pune la fiert apa intr-o oala mare cu putina sare, cand fierbe pune pastele la fiert si usturoiul in coaja. Intre timp taie marunt rosiile si maslinele, taiele de marimea unei paste, sau mai mici. Cand pastele s-au fiert da-le sub un jet de apa rece si lasa-le sa se scurga bine de apa. Decojeste usturoiul si piseaza-l in mojar, dupa care pune-l intr-un bol si adauga ulei de masline aproximativ 6,7 linguri mari si 4 linguri de otet de vin rosu.

Aseaza pastele in vasul din care veti servi, adauga rosiile si maslinele tocate marunt si toarna sosul de usturoi, pune piper negru proaspat macinat si busuioc, daca mai e nevoie mai pune si sare. Amesteca salata si e gata pentru a fi servita!

 

RETETA IN IMAGINI

Salată de Paste-0
Salată de Paste-1

COMENTARII (1)

ana 1

08.06.2010, 14:11

Imi place tare mult si imi place cum gateste J .Oliver

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04