Salata de paste cu fasole neagra

de - Andreea - in Paste, 1 Oct 2015 | 7640 vizualizari

 

Super buna ... mie mi-a placut tare mult !

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 200 g fasole neagra uscata
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 1\2 ardei gras verde
  • 1\2 ardei gras galben
  • 7 linguri cu ulei masline
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 2 frunze de salvie
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu fasole neagra:

Punem fasolea uscata intr-un bol cu apa si o lasam peste noapte .

Intr-o oala punem apa. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet amestecand din cand in cand, pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand au fiert, le scurgem de apa in care au fiert si le trecem sub un jet de apa rece si lasam sa se raceasca. 

Separat scurgem fasolea de apa in care a stat peste noapte si o trecem sub un jet de apa rece. 

Punem fasolea la fiert in apa rece cu sare impreuna cu un catel de usturoi decojit si frunzele de salvie. Lasam la foc potrivit pana ce fasolea este fiarta. Scurgem apa, aruncam usturoiul si salvia si punem fasolea intr-un bol incapator. 

Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie cuburi mici si se pun in bolul cu fasole. 

Intr-un pahar amestecam bine uleiul ,zeama de lamaie, sarea si piperu . 

Adaugam pastele in bolul cu legume si amestecam usor, turnand amestecul de ulei si lamaie . 

Se servesc reci. 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust picant adaugati in amestecul de ulei ,ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste de vara