Salata de paste cu legume si jambon de porc

de simona72 in Penne, 27 Ian 2014 | 14226 vizualizari

 

O salata care se pregateste rapid, cand doriti o masa usoara, care se face cu sau fara carne, dupa preferinte si la care puteti sa folositi ce paste va plac si aveti in casa. Eu prefer penele, dar de data acesta am vrut niste paste putin mai mici, asa ca nu m-am uitat la ce scrie pe punga ci doar la forma lor... atunci cand am vrut sa le pregatesc am constatat ca am luat paste de porumb....si sincer, sunt grozave, De multe ori anumite "greseli" in bucatarie duc la combinatii delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva mica de porumb dulce
  • 1 conserva mica de mazare fina
  • 250 gr paste(de porumb am folosit eu)
  • 3 castraveti murati
  • 3 felii mari de jambon de porc
  • pt sos:
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita mustar
  • sare dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri branzica dulce de vaci (de la Lidl)
  • 3-4 linguri sana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu legume si jambon de porc:

Desfaceti conservele de porumb si mazare, aruncati apa de pe ele, le treceti prin jet de apa curata si le lasati sa se scurga. Le puneti intr-un vas mare, incapator. Taiati castravetii cubulete mici din cutit. Taiati feliile de jambon in cubulete de marime medie. Amestecati toate ingredientele. Pastele le puneti la fiert in apa cu sare si le lasati la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj(eu le-am lasat 10 minute). Le strecurati dupa fierbere, le treceti prin jet de apa rece, le lasati sa se scurga de apa si le amestecati cu celelalte ingrediente.

Pt sos:amestecam galbenusul cu mustarul, mixam si turnam in fir subtire uleiul pt a face o maioneza. Pt a subtia maioneza si pt a nu folosii atat de mult ulei, initial am vrut sa pun smantana, iar apoi m-am razgandit. Am inlocuit smantana cu branza de vaci de la Lidl(care este ca o crema de branza), iar apoi am subtiat-o cu sana. eu am folosit cantitatile indicate mai sus. Voi puneti in functie de gust si consistenta dorita. Condimentati cu sare dupa gust.

Puneti sosul peste celelalte ingrediente, amestecati si....gata salata.

Serviti cu pofta!!

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si alte legume....1 ardei rosu, ar fi mers de minune, dar nu am avut proaspat...

2

jambonul il puteti inlocui cu ce aveti voi sau cu carne de pui fiarta sau trasa la tigaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu legume si jambon de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste de vara