Salata de paste cu maioneza

de T I M E A in Paste, 4 Mai 2014 | 12249 vizualizari

 

Salata aceasta merge servita asa rece simpla sau ca si garnitura langa o friptura calda.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste ( eu am folosit melcisori)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 ardei capia verde
  • 3 castraveciori murati
  • 5-6 linguri porumb dulce
  • 3 felii sunca
  • sare si piper dupa gust
  • Maioneza light:
  • 2 linguri mustar
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un pic de sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu maioneza:

Fierbem pastele conform intructiunilor de pe ambalaj, adica le fierbem in apa clocotita cu sare timp de 6-8 minute.

Scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. 

Turnam intr-un bol adanc si lasam sa se raceasca.

Ardeiul verde, rosu si castravetii murati le taiem cubulete mici iar sunca o taiem la fel in bucati mici.

Le adaugam pe toate peste paste impreuna cu porumbul scurs de apa.

Amestecam adaugand sare si piper dupa gust.

Pentru maioneza punem ingredientele in blender/mixer vertical si mixam timp de catvea secunde.

Poteti folosi si o maioneza normala, cu galbenus de ou si ulei, facuta manual.

Turnam maioneza peste paste si  amestecam.

Servim salata rece.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si alte legume in salata si la categoria muraturi, puteti pune si gogosari murati

2

Salata se poate pastra la frigider timp de 2-3 zile.

RETETA IN IMAGINI

Salata de paste cu maioneza-0
Salata de paste cu maioneza-1
Salata de paste cu maioneza-2
Salata de paste cu maioneza-3
Salata de paste cu maioneza-4
Salata de paste cu maioneza-5
Salata de paste cu maioneza-6
Salata de paste cu maioneza-7
Salata de paste cu maioneza-8
Salata de paste cu maioneza-9
Salata de paste cu maioneza-10
Salata de paste cu maioneza-11
Salata de paste cu maioneza-12

COMENTARII (23)

T I M E A 1

05.05.2014, 15:39

multumesc fetelor

sebirizescu 1

05.05.2014, 21:04

cristinutanicolita 1

14.05.2014, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20