Salată de paste cu somon afumat

de miki_a in Paste, 13 Oct 2015 | 4107 vizualizari

 

O salată uşoară şi frumos colorată e întotdeauna cea mai potrivită soluţie atunci când eşti în pană de idei culinare, nu ai timp sau chef de gătit şi se mai anunţă şi musafiri!
O faci cu ce ai la îndemână, în frigider şi camară, iar improvizaţiile pot fi fără număr!
Sper să vă placă şi ideea mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă albă;
  • 1 ceapă roşie;
  • 2 castraveţi mici verzi;
  • 1/2 ardei kapia;
  • 1/2 ardei gras verde;
  • 200 gr. mozzarela;
  • 100 gr. somon afumat;
  • 200 gr. paste spirale;
  • 100 gr. măsline;
  • 2 linguri ulei (am folosit din sâmburi de strugure);
  • câteva frunze de pătrunjel pentru decor;
  • sare;
  • Pe parcurs am mai adăugat
  • 2 roşii potrivite;
  • 150 gr. porumb dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de paste cu somon afumat:

Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem conform timpului de pe ambalaj, consistenţa să fie al dente, după care le clătim cu apă rece şi le lăsăm la scurs).

Spălăm şi curăţăm legumele.

Tocăm cepele mărunt şi le frecăm cu un praf de sare şi 2 linguri de ulei pentru a ieşi iuţeala din ele.

Tocăm şi celelalte ingredinte după plac, inclusiv mozzarela, somonul şi măslinele.

Amestecăm toate ingredientele iar la nevoie mai adăugăm ulei. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Atenţie la cantitatea de sare având în vedere că somonul, măslinele şi pastele fierte sunt deja sărate. Măslinele se pot desăra clătindu-le foarte des cu apă clocotită (15 minute).

2

Eu am folosit un mix de măsline (50 gr. măsline verzi umplute cu ardei şi 50 gr. kalamata, dar puteţi folosi de care aveţi şi de care vă plac).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore cu sunca