Salată de paste cu stafide și pește

de CulinaryRainbow in Paste, 12 Dec 2013 | 909 vizualizari

 

Pentru că rețeta de azi am preparat-o cu file de Pangasius, și pentru că îmi respect cititorii, am să încep prin a face câteva precizări legate de acest soi de pește.
Internetul bubuie de articole contra, si deci cred ca majoritatea dintre voi știți că această specie a devenit una foarte controversată de câțiva ani încoace. Pentru cei care nu știu, motivele sunt diverse: se spune că datorită poluării din râul Mekong unde aceștia trăiesc, ar fi pești plini de bacterii și otrăvuri și că ar fi injectați cu hormoni pentru a le fi accelerată creșterea. Din păcate, mulți europeni le-au crezut.
Tot scandalul legat de această specie a luat naștere în Franța ( culmea, nu în Australia, Canada sau America unde este și azi o specie apreciată ), când afacerile pescarilor francezi au început să meargă foarte prost o dată cu apariția pe piață a acestui pește.
Pangas ( Pangasius, cum îl știm noi ) este un soi cu multe avantaje: are o carne ce ți se topește în gură, de regulă se vinde file și este curățat de oase și pe lângă asta, are doar 90 de calorii /100 g. Când și prețul este unul atractiv, e clar motivul popularității acestuia, dar și al războiului și al manipulării maselor. Ciudat este faptul că nicăieri nu este prezentat un buletin de analiză, și faptul că totuși, comercializarea acestui pește nu a fost interzisă nicăieri, nici măcar în Franța.
În 2011, Pangasius a fost al 6-lea în ”Top 10 fructe de mare consumate” al ”Institutului Național de Pescuit”, acest top bazându-se pe tonajul de pește vândut.
Acestea fiind spuse, alegerea vă aparține.
Și-acum să trecem la rețetă.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste cu spanac și paprika
  • 8 frunze de salată verde
  • o mână de măsline Kalamata
  • o mână de porumb
  • o mână de stafide
  • câteva felii de ardei roșu gras
  • două ridichi
  • un morcov mic ras
  • 200 g file de Pangasius ( puteți folosi orice pește file )
  • câteva frunze de salvie ( eu am folosit salvie uscată, culeasă din grădină )
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un cățel de usturoi pisat
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru dressing:
  • o lingură cu susan
  • o lingură cu semințe de in3 linguri cu ulei de măsline
  • zeama de la o jumătate de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de paste cu stafide și pește:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Se strecoară, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Peștele se sărează, se marinează în jumătate din cantitatea de lămâie amestecată cu usturoiul pisat și salvia. Se lasă vreo oră să absoarbă aromele, apoi se rumenește puțin într-o tigaie de preferat antiaderentă, pentru a evita prăjirea în ulei.

Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un pahar gradat ( un pahar înalt ) și se amestecă folosind mixerul vertical cu cuțit. Dressing-ul acesta se poate realiza cu succes și cu ajutorul unui mojar cu pistil.

 

COMENTARII (12)

Geanina87 1

12.12.2013, 18:39

deyutzky 1

12.12.2013, 19:21

buuuunaaa

Rocsi 1

12.12.2013, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04